Георги Тодоров: Ще допуснем ли БСП да се превърне в ГЕРБ?

20.08.2020 г.

„На част от срещите, които провеждам, ми прави впечатление един странен за мен феномен. Не са малко другарите, които възприемат критиките към лидера като критики към партията. Честно казано, това ме плаши. Навява ми асоциации с едни други времена и едни други партии, с които не искам да имам нищо общо“, заяви кандидатът за председател на БСП Георги Тодоров в интервю за БНР.

"Водещ принцип в дейността ми в партията е да работя с ръководството за партията, а не с партията за ръководството", продължи той.

"Убеден съм, че критиката към лидера, без значение дали е насочена към стила и методите на ръководене или към конкретни действия и изказвания, не цели отслабване на партията, а напротив. Безрезервната вяра в непогрешимостта на един човек не е качество, съхранило партията повече от век. Няма да върне доверието в БСП и днес. 

"В същото време, съвършено неприемливо за мен е публичното отправяне на обвинения и внушения за безидейност, за колаборация с ГЕРБ, за желание за приемане на джендър идеологията, за поръчване на присъди и участие в незаконни бизнес схеми по повод на опонентите. От която и страна да са отправени.

Непростимо е споровете по принципни за партията въпроси, които водим, да се заместват в медийните ни прояви с лични нападки", каза Тодоров.

„За мен основният спор днес, който действително се води в Националния съвет и на който трябва да даде отговор партията, не е дали БСП да се коалира под каквато и да е форма с ГЕРБ, дали да приемем Истанбулската конвенция и дали сме за върховенството на закона. Тези отговори са дадени. Основният спор е ще допуснем ли БСП да се превърне в ГЕРБ. Ще допуснем ли председателят да се превърне във вожд“, категоричен е Тодоров.

Решението е ваше.