Георги Тодоров: В моя гардероб няма скрити скелети

19.08.2020 г.

„Честен и без зависимости - вътрешни и външни, минали и настоящи. Такъв искам да е следващият председател на БСП", категорично каза на среща със съмишленици Георги Тодоро, който е кандидат за председател на БСП.

И продължи: „Искам ясно да заявя - не печеля нищо от това, че съм член на Националния съвет и няма да загубя нищо, ако не съм. Не принадлежа към групи и завери. Не влизам в схеми и договорки. Казвам каквото мисля и гласувам по вътрешно убеждение. Не съм прокси на Корнелия Нинова за откъсване на гласове. Румен Овчаров не ми е ментор. Дори фен не ми е. Сергей Станишев не ме е назначавал никъде и със сигурност не ме е издигал за водач на листа. Георги Гергов не ми е спонсор. Не ме е избирал за председател. Дори не съм почивал на Слънчев ден. Не съм човек на Михаил Миков, Кирил Добрев или Красимир Янков. Нямам нищо общо с Иван Костов, Бойко Борисов, Ахмед Доган или Делян Пеевски. Дори не си купувах нищо от Лафка, но не мисля, че те фалираха заради това.

Изборът за председател не е битката на живота ми. Не обещавам места за водачи на листа, министри, заместници, шефове и членове на комисии и бордове. Няма да сключа сделки и да поема ангажименти, които по-късно ще се наложи да наруша. Няма и да отмъщавам на тези, които не ме подкрепят.

В моя гардероб няма скрити скелети.“