Георги Тодоров: Няма да ви деля!

18.08.2020

 „Не приемам в ръководните органи на партията да се избират никому неизвестни, недоказали се, безлични хора с един единствен критерий – лоялност към ръководството, било то местно или национално“, заявява в своя позиция, изпратена до медиите, кандидатът за председател на БСП Георги Тодоров. "Още по-страшно е, когато тези хора са с характер на войнстващи талибани и са готови на всичко, за да докажат лоялността и признателността си", смята Тодоров.

Според него е недопустимо, но е реален факт, общински председател на голяма, ключова община – областен център, да е непознат дори на част от делегатите на конференцията, която го избира, да не говорим за обществеността, интелектуалците и представителите на бизнеса извън партията. 

„Разделянето на наши и ваши, промотирането на лоялните и съгласните под лозунга за промяна и обновление доказано води до загуба на доверие и влияние“ продължава той и дава за пример организациите в Русе, Перник, Созопол и Нови пазар, където партийните ръководства са се абстрахирали от разделението на наши и ваши, заложили са на кандидати с име в обществото и резултатите са видими.

„На БСП са нужни всички знаещи и можещи и аз няма да деля партията по никакъв повод!“, категоричен е Георги Тодоров.