Георги Тодоров: На БСП й трябват хора, готови да дадат, а не да получат

17.08.2020

„Магистър съм по международни икономически отношения. Владея свободно три чужди езика. Имам специализации по финансов анализ и капиталови пазари. Започнах работа на 27 години не като началник, а като обикновен търговец в една от водещите външнотърговски организации“. Така представи себе си на предизборна среща кандидатът за председател на БСП Георги Тодоров. „След 7 години учене на занаят реших, че е време да опитам собствените си сили. Никога не съм бил на държавна служба. Не съм назначаван за министър, заместник-министър, шеф на агенция, генерален директор или пък член на борд на държавно предприятие. Партията не ми е уреждала никакви договори и назначения“, увери присъстващите той.

„Като член на Националния съвет фокусирам дейността си в сферата на професионалния си опит и е факт, че голямата част от промените в банковото и кредитно законодателство са в резултат на мои инициативи и предложения.
Влязох в БСП на 45 години, когато вече бях постигнал професионална и лична реализация. Влязох сравнително късно в партията, защото съм убеден, че в БСП трябва да бъдат привличани хора в активна възраст с позиция и име в обществото, както и млади хора с доказан потенциал. Хора, готови да дадат, а не да получат. Хора, за които партийната кариера не е трамплин за житейска реализация.
БСП е политическа партия, а не бюро по труда за уреждане на наши хора“, категоричен е Тодоров.