Георги Тодоров: Само ако спечелим доверие, ще можем да изпълняваме нашата програма

16.08.2020 г.

„Стартирам в кампанията за избор на председател на Българската социалистическа партия в ролята на аутсайдер и си давам ясна сметка, че за разлика от останалите кандидати много от вас не ме познават“, заяви на среща със социалисти кандидатът за председател на БСП Георги Тодоров.

„Другарки и другари социалисти, съмишленици, знам също, че  за повечето членове действащият председател, който и да е той, е единствено правилният избор. Убеден съм обаче, че днес, повече от всякога, партията има нужда от ново лице. Лице, което БСП може да покаже на огромната маса негласуващи, на отвратените от политически игри, зависимости, интриги и скандали. Само ако успеем да спечелим тяхното доверие, можем да претендираме да управляваме с мнозинство, което ще ни гарантира възможността да изпълняваме нашата програма, а не за пореден път да правим компромиси в сложни коалиции по принуда“, категоричен бе Тодоров.

През следващите дни ще споделя на срещи с вас и чрез медиите вижданията си за профила, мястото и ролята на лидера, както и принципите, които ще спазвам като председател на БСП, оповести кандидатът.

Резултатите ще покажат не само дали съм бил достатъчно убедителен, но и дали в партията има готовност за истинска промяна, заключи Георги Тодоров.