Георги Свиленски: Единствената спасителна мярка, която ще бъде приета от хората навън, е оставка на правителството

29.07.2020г.

„За пореден път ви моля да призовете министър-председателя в пленарна зала, да го поканите да дойде в парламента, за да обясни какво се случва в държавата. Милиард и 800 милиона ще бъдат изхарчени. След една седмица парламентът вече няма да заседава. В тази зала няма да има народни представители, а той ще продължи с джипа си и с останалите невозени министри в джипа да ги води и да им обяснява какво прави. Поканете го да дойде и да обясни на народните представители какво ги очаква в следващите месеци – на кого ще помогне, на кого ще попречи. Защото решението не е да излезеш по телевизора и да кажеш – милиард и 800 милиона, и после четири министри да обикалят и да се чудят какво е искал да каже министър-председателят“. Това призова от трибуната на НС зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

„Единствената спасителна мярка, която ще бъде приета от хората навън, е оставка на правителството“, категоричен е Свиленски.

 

Стоян Мирчев: С неадекватните си действия министър-председателят води България към катастрофа

„Бойко Борисов, откакто са започнали протестите, за пореден път показва, че е най-големият страхливец. С неадекватните си действия води България към катастрофа. Той трябва да е тук и да обясни как ще се премине през тази ситуация. Да спре да се крие като мишка.“ Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Стоян Мирчев от трибуната на НС.