Крум Зарков: Протестите срещу правителството и главния прокурор са бунт на нормалното срещу ненормалното

Юли 18, 2020 Новини БСП в медиите 0 552

18.07.2020г.

„Нищо не може да помогне на това правителство. Нито Борисов, нито министрите му разбират мащаба на случващото се. Това е бунт на нормалното  срещу ненормалното - срещу ненормалното поведение на главния прокурор, срещу ненормалния речник на министър-председателя, срещу ненормалното отричане на очевидното, срещу ненормалното ни търпение към всичко това. И сега хората казват „баста, стига.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков пред БНТ.

„Правителството отказва да види очевидното – че хората им нямат и грам доверие. Как те ще взимат важните решения, които предстоят пред страната? За толкова години управление на ГЕРБ какво се подобри? Кой сектор беше развит?”, попита Зарков. Той изрази учудване как същите, които са затворили парламента за 2 месеца по време на коронакризата, без да им мигне окото, сега обясняват, че не може да има служебно правителство, защото ще бъде пагубно, ако 2 месеца няма парламент: „Служебното правителство не е нищо страшно, освен ако някой не се страхува, че ще се осветли какво се е случвало в министерствата в последните години.”

 „До вчера никой от управляващите не смееше да спомене името на Делян Пеевски, днес го наричат Шиши под път и над път. Самите те вчера казаха, че имал трима министри в правителството – и то не кои да е – финансовият, икономическият и вътрешният. Днес управляващите казаха, че отново щели да взимат студения резерв. Няма по-голямо доказателство за това как функционира правителството, от това – с години дават на ТЕЦ Варна на Ахмед Доган десетки милиони и днес казват, че не е имало смисъл за това, защото той е оттеглил подкрепата си”, коментира социалистът.

 „БСП е на страната на нормалното. Ние сме на протестите. Това, което казваме на хората с нашето присъствие е – прави сте, не може повече да се търпи”, подчерта Крум Зарков. Той допълни, че  има различни нетърпимости - социалната несправедливост е ужасяваща, за други по-важна е съдебната система, но според него най- важното е, че сега всички са се обединили.

„За първи път в БСП изборът на председател ще бъде от всички членове на партията. Това също е процес на нормализация, той може да бъде болезнен, но ни води към правилната посока”, завърши Крум Зарков.