Иван Иванов: Оставките на министрите потвърдиха - управляващата коалиция е ГЕРБ-ОП-ДПС

Юли 16, 2020 Новини БСП в медиите 0 573

16.07.2020 г.

"Освобождаването на тримата министри е вял опит да се отпуши напрежението, но изходът от тази ситуация е оставка на цялото правителство. Този опит на ГЕРБ да се разграничи от ДПС буди още повече недоумение и въпроси. На практика тези оставки потвърдиха именно това - реалната коалиция, която управлява държавата е ГЕРБ-ОП-ДПС". Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Иван Иванов пред БТВ.  

Той подчерта, че председателят на БСП ясно е заявил, че няма никакви варианти за колаборация на левицата с ГЕРБ и единственият изход от тази ситуация е незабавна оставка на правителството и предсрочни избори.

"ГЕРБ в момента се намират в изключително тежка ситуация и се опитват по всякакъв начин да излязат от тази обстановка, включително чрез подклаждане на напрежение между българските граждани.  Очевидно е обаче, че българските граждани искат смяна на целия този олигархично-корупционен модел, наложен в държавата именно от това управление. Това искаме с нашия вот на недоверие, това искат и гражданите. Надявам се ГЕРБ наистина да го разберат това и да се оттеглят с мир", каза още Иванов.

Според социалиста президентът реагира адекватно на исканията на българските граждани: "Това, което се чува от улицата, го казва и българският президент. Той е олицетворение на гласа на народа и на неговите справедливи искания. Президент и граждани казват заедно: "Мутрите вън! Оставка на премиера Борисов и главния прокурор Гешев и край на този олигархично-корупционен модел" ".

"Нашата цел е вотът на недоверие да мине и всички парламентарно представени политически сили да дадат оценка на правителството, както дава оценка в момента българският народ на площадите във всеки един голям град. Хората са нашите мотиви за този вот. Надяваме се разумът в пленарна зала да надделее", завърши Иван Иванов.