Стоян Мирчев: Опитът на Борисов за отпушване на напрежението чрез оставки този път няма да проработи

Юли 16, 2020 Новини БСП в медиите 0 565

Протестът навън е срещу мафията, а лицето на мафията в България е Бойко Борисов

"Оставките на министрите е поредният опит за спасяване чрез бушони. Основният проблем на Борисов е, че той в момента маха тримата министри на Делян Пеевски, което ще създаде допълнителни затруднения за него. Щом ГЕРБ твърдят, че махат трима министри заради внушения за връзки с ДПС и Пеевски, ами най-голямата връзка с Пеевски е г-н Борисов. Защо не го махнат него от Министерски съвет"? Това попита народният представител от ПГ на "БСП за България" Стоян Мирчев пред НТВ.

"Протестът навън е срещу мафията, която е окупирала държавата, а лицето на мафията се казва Бойко Методиев Борисов. Ние го познаваме още от началото на 90-те в това му амплоа и практиката, която е имал като участник в организираните мафиотски групи в България, я пренесе в управлението на държавата. Хората протестират срещу това. Те искат да си върнат държавата", каза още Мирчев. По неговите думи на хората им е омръзнало ГЕРБ да ги лъжат по телевизора и от парламентарната трибуна, че не управляват с ДПС. Той посочи, че с отстраняването на тримата министри ГЕРБ са доказали точно това - голямата коалиция, която управлява България е ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти. "Хората на улицата не искат да виждат повече горене на бушони, а искат незабавна оставка на Борисов и на Гешев. Опитът на Борисов за отпушване на напрежението с тези три оставки този път няма да проработи", категоричен е социалистът.

Според Стоян Мирчев прокуратурата действа много избирателно и тя е много агресивна по определени твърдения за виновност, а за други си затваря  очите. Народният представител от левицата даде пример с бездействието на прокуратурата по Барселона-гейт, снимките с нощното шкафче  на премиeра и лисващите 700 милиона от държавната хазна.

 По думите на Мирчев през последните три години ДПС са имали назначени министри в кабинета на Борисов и са спасявали правителството във всеки възможен момент. "Цялата тази корупция се акумилира чрез Бойко Борисов, Делян Пеевски и чрез Ахмед Доган, подпомагани от Иван Гешев. На тези хората трябва да им бъде ограничена възможността да влияят на държавните процеси, защото ако продължават те да дърпат конците в политиката и бизнеса, държавата ни ще загине", заяви Стоян Мирчев.