БСП-Бургас: Глоби за свастики по стари паметници

Строги санкции и глоби за всеки, който изрисува със свастики паметници или поругава историческото ни наследство

Строги санкции и глоби за всеки, който изрисува със свастики паметници или поругава историческото ни наследство. За това настояват членове на Младежкото обединение в БСП в Бургас и областта.
Младежите социалисти в община Камено почистиха паметната плоча по случай създаването на БРСДП в града и предстоящата 97-ма годишнина от изграждането на групата. Младите социалисти премахнаха свастиките и надписите от паметната плоча. Акцията сложи край на младежката кампания "История на чисто" в област Бургас.
В рамките й социалистите почистиха над 70 паметника в цялата страна. В инициативата за грижа и опазване на историята и нейните паметници най-активни бяха организациите от Карлово, Перник, Димитровград, Хасково, Пловдив, Силистра, Самоков, Радомир, Дупница, Бургас, Пещера, Сливен и София.
Младежкото обединение изведе кампанията "История на чисто" и извън рамките на почистването като организира дискусии, посветени на значимите дати от историята. С всяка акция младежите представяха информация на клубовете си за броя на паметниците в своите градове, както и интересни факти за историческите личности и събития, на които са посветени. Поддържа ли се публичен регистър на военноисторическите паметници, което е част от задълженията на областните управители, се интересуваха социалистите по време на кампанията "История на чисто".