Александър Симов: Днес не отидох на пленум, отивам на протест

Юли 12, 2020 Новини БСП 0 538

12.07.2020 г.

“Днес не отидох на "пленум". Не виждам какво има да се дебатира. "Хиляди българи са на улицата, БСП да каже на чия на страна е", е призовал Сергей Станишев. Аз лично нямам нужда от дълги, тежки, полумрачни и изнурителни дискусии, за да знам на коя страна съм. Аз съм на площада от първия ден и ще стоя до последния.” Това заяви членът на Националния съвет Александър Симов. 

"Ние изглеждаме пришити към протестите", чета, че е коментирал Димитър Дъбов. Нямам представа какво може да означава това. Знам обаче друго - десетки хора, събрани от общото недоволство, постоянно ме питат: "Къде е БСП?". Бога ми, вчера изявен десничар ме попита същото. Въпросът не беше злобен, напротив.”, коментира Симов.

Социалистът подчерта, че това, което е положително днес е, че партийният цвят няма значение за това недоволство, като никога преди в историята не е било възможно на един и същи протест да има социалисти, членове на "Възраждане", десни, еколози и огромно количество младежи, които едва ли се припознават политически, но вече не могат да се примиряват със състоянието на държавата в този й вид.  

Симов поясни, че му е харесало какво е написал Крум Зарков - че истинският пленум е сред хората. “Заради това тази вечер пак съм там. И ще викам "Оставка" докато  не остана без глас. Не казвам, че моите другари не са прави да искат дискусия. Но им предлагам да я водим, когато осъществим своята най-истинска цел: #МутриВън”, завърши Александър Симов.