Георги Свиленски: Енергията, която гражданите показват, ще завърши с оставка на правителството

Юли 10, 2020 Новини БСП в медиите 0 968

10.07.2020

„Цялата парламентарна група на БСП е на протеста в подкрепа на президента Радев. Призоваваме всички наши членове, симпатизанти, всички българи да излязат. Освобождението няма да дойде само, трябва да си го извоюваме.” Това заяви зам.-председателят на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНТ.

„Протестът е срещу мафията в управлението и срещу поругаването на държавността. 30 въоръжени правораздаватели нахлуват в президентската институция - мислят, че вътре има терористичен щаб ли?", попита Свиленски.

Той бе категоричен: "Енергията, която гражданите показват, ще даде резултат и той ще бъде оставка на това управление." Народният представител посочи, че президентът Радев, както и всички политици в България- са избирани от българските граждани, докато главният прокурор не е избран от народа.

„Според нас Доган не трябва да се охранява от НСО. Процедурата е следната – изпълнителната власт предлага кой да се охранява, а НСО изпълнява. Ясно е записано в закона кой трябва да бъде охраняван – Доган не влиза в тези характеристики”, коментира социалистът.

„БСП е в кондиция. Аргументът на управляващите, че предсрочните избори ще струват пари са абсурдни - редовните ще струват същата сума. Това, което имаме в момента, е мафия в управлението - това струва много скъпо на българските граждани. Струва им свободата, бъдещето и живота”, завърши Георги Свиленски.