БСП трябва да бъде партия на бъдещето и на младите хора

Окт 09, 2010 Новини БСП 0 1563

БСП трябва да бъде партия на бъдещето и на младите хора

БСП трябва да бъде партия на бъдещето и на младите хора. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев по време на Националната  конференция на  Младежкото обединение в БСП, която се проведе в Пловдив. Според лидера на социалистите именно младите хора имат силата, която ще промени страната ни към по- добро. Той изтъкна, че никоя друга партия не може да се похвали с толкова млади членове, колкото БСП.

Станишев поздрави Младежкото обединение за кампаниите му през изминалата година, които адекватно отразяват проблемите на младите хора в страната. „Чувствайте се общност, градете мрежа и реализирайте инициативи. Вие сте естествен мост между БСП и младото поколение на България", обърна се Станишев към делегатите на конференцията. Според лидера на БСП е важно Младежкото обединение да изведе на преден план политиките за младите хора, които БСП залага в левия проект „България 2020 - Европейска социална държава".

„През цялата следваща година младежкото обединение трябва да бъде острието на БСП", заяви лидерът на социалистите. По думите му млади хора трябва да заемат отговорни позиции в партията, но не заради възрастта им, а заради качествата им - на политици, общественици, бойци, на хора с ярки професионални достойнства.

„Много е важно, когато формулирате политиките си, да преценяте, колко ще струват те. Не бива да се хвърлят напразни обещания, както правят от ГЕРБ", посъветва младите Станишев. По думите му след огромните  обещания на ГЕРБ, в страната реално всичко върви надолу- заплати, пенсии, стипендии. Лидерът на БСП изрази тревогата си, че младите хора у нас не виждат перспектива за себе си и затова напускат страната. Станишев изтъкна, че заради политиката на правителството младежката безработица рязко нараства. „Ако младите хора не виждат за себе си перспектива, какво бъдеще да виждаме за страната", добави Станишев.