До Маями и назад

  Декларация от Общински съвет на БСП - Тополовград            Правим това обръщение в началото на новата политическа година с нарастващо чувство за тревога, най-вече заради огромното разминаване между това, което се случва на хората и общината и реакцията и самодоволната самооценка на кмета на общината Евтимия Карачолова и приближения и антураж

 

Декларация от

Общински съвет на БСП - Тополовград

 

         Правим това обръщение в началото на новата политическа година с нарастващо чувство за тревога, най-вече заради огромното разминаване между това, което се случва на хората и общината и реакцията и самодоволната самооценка на кмета на общината Евтимия Карачолова и приближения и антураж.

                   ...Тя е в Маями?!

                   Отминаха близо три години от управлението на Карачолова. Приближените и служителки, разбирай приятелки, роднини, майките на приятелките, чинки..., и дадоха висока оценка за работатa и като кмет на общината. Само че дали тази оценка съвпада с начина на живот на хората от тополовградския край, с обедняването им, с проблемите, с които се сблъскват ежедневно? Мислим, че не!

                   Въпреки че ежемесечно от страниците на общинския вестник ни се внушава, че Карачолова си изпълнява предизборните обещания. Кои точно - не е ясно.

                   Ежедневно администрацията полага титанични усилия, а кметът "работи като вол", но най-вече да решава проблеми, породени от собствена некомпетентност.

                   Тук е мястото да споделим, че в момента в общинска администрация работят незнаещи и неможещи хора, като изключим тези, които по една или друга причина  останаха от мандатите на кмета Трифонов и кмета Пашов.

                   Евтимия Карачолова спечели изборите с лайтмотива "Дайте път на младостта" и с много пари. Та наистина даде път на младите. Извън общината. По - голяма миграция на млади хора през тези три години никога не е имало.( за това пък си назначихме "специалистки" от Голям манастир )

                   По време на кампанията и вървеше една презентация, показваща какъв е центъра  на града по време на управлението на БСП и какъв ще стане, когато тя е кмет, какви са улиците преди и какви ще станат, когато тя спечели, какъв е стадиона, парка, спортната зала и какви ще станат, когато тя вземе властта.

                   Никаква промяна. Напротив станали са още по зле - тънат в мръсотия и треви, а гробищният парк е развъдник на змии, но кметът е в Маями.

                   Вярно, градът светна от поставените лампи, но това още повече засили тягостното усещане за един безлюден, безмълвен и мръсен град. Светна и паметникът, но пък лъснаха бодилите и плевелите пред него( явно в това се изразява признателността и патриотизма на Карачолова), добре че наближи шести септември, че го почистиха.

                   За тези три години кметът единствено спря свободния достъп на граждани до сградата на общината, като постави бариера, като в гастроном, ремонтира кабинета си и направи съмнителни воаяжи  в странство, та чак до Маями/!?/ ( питаме с кого, за чия сметка и срещу какво?)

                   А за колапса, в който е изпаднала болницата, за състоянието на училищната мрежа, за транспортната схема, за безработицата, за това дали ще има съд в общината или не и дали изобщо ще има община?

                   Кметът не се интересува. Тя е в Маями!

                   Впрочем  на всички важни проблеми, касаещи общината и нашето битие тя отсъства. Заета била - качвала снимки във Фейсбук - да и се радва мало и голямо.

                   А това, че кметовете на населени места извършват само погребения и не правят нищо в интерес и полза на жителите, защото за тези три години нямаха нито лев за капиталови разходи.

                   А това, че тънем в мръсотия, в обрасли с треви и дупки улици, че клоните на дърветата препречват пътя на пешеходците по тротоарите.

                   А това, че младите хора напускат общината, а тези, които остават са безработни...

                   Че на кого му пука - кметът е в Маями.

                   Има една френска поговорка - "стилът това е човекът". Тя важи и за кмета. Искаме да кажем, че управлението на Евтимия Карачолова се характеризира със самодоволство, с вяра, че светът започва от нея и очевидно ще свърши с нея, с арогантност и с двоен стандарт.

                   Защото питаме - ще понесе ли отговорност Карачолова за състоянието на болницата, за едва кретащите училища, за безработицата, за двойния стандарт по отношение на наши и чужди, за продажба на дяловете на общината в "Златно зърно ЕООД", за неравнопоставеността  при продажба на общинска земя, за конфликт на интереси и лобистки решения за собствени лични интереси...

                   Или тя е в Маями...

 

 

 

Общински съвет на БСП - Тополовград