Явор Божанков: Да гледаме в бъдещето и да защитим работните места

Май 08, 2020 Новини БСП 0 641

08.05.2020

„Подчертавам, че и на правителството не му е лесно. От БСП подкрепяме техни разумни решения. Причините да се въздържим от подкрепа на промените в Закона за здравето е, че това санитарно положение няма конституционна основа и може да има правни последици от него“. Това коментира народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков пред БТВ. По думите му в Закона за здравето има и текст за нефта и той няма място в момент на криза. Божанков подчерта, че НС има решение, че в този период няма да разглежда други законопроекти, което е една от причините БСП да не го подкрепи.

„Предложените мерки ще продължат да действат и след КОВИД-19. Този закон дава за неограничено време огромна власт на министъра на здравеопазването, която досега е имало единствено Народното събрание. Ще направим нашите предложения за подобряването му“, заяви още депутатът от левицата.

От левицата призовават да се гледа в бъдещето и да бъдат защитени работните места. „Предлагаме намаляване на ДДС на храни и лекарства. Това предложение е внесено и от Патриотите. В момента в този сектор, който е най-силно пострадал от кризата, е нужна подкрепа“, категоричен е Божанков. Той уточни, че такова предложение е внесено и от коалиционния партньор- в лицето на патриотите.