Христо Проданов към Гергов: Зависимостите не са в интерес на българските граждани и на българските социалисти

Апр 28, 2020 Новини БСП в медиите 0 765

28.04.2020

„И вие да сте получили 43 милиона за една дупка, и на вас ще ви харесва позицията на правителството. Но да има такава зависимост не е в интерес на българските граждани и българските социалисти в Пловдив, които до голяма степен не са съгласни с това, което се случва.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов пред BgONAIR по повод изявленията на Георги Гергов. По думите му само малка част от пловдивската организация е направила декларацията, в която действията на ПГ на БСП са определени като „махленски“. „Болшинството от организацията подкрепя действията на парламентарната група на БСП. Не може да се даде и един пример в подкрепа на твърдението, че сме се държали „махленски“. Искахме конкретен план за излизане на кризата и прозрачност при харченето на средства. Това не е махленско, а грижа за хората“, каза още Проданов. 

Депутатът подчерта, че БСП се редва, че има синхрон между тях и президента, като обърна внимание, че това важи и за синхрона на левицата с мнението на гражданите, защото всички те са заинтересовани как се харчат парите им.

„Относно законодателни инициативи и мерки на левицата - не сме спирали да ги предлагаме, но за съжаление голяма част от тях биват отхвълени, а малко след това биват предлаги под някаква друга форма от управляващите“, обясни Проданов. По думите му офшорните фирми са компании, които не плащат дори стотинка в държавния бюджет, така че наистина те нямат право да се ползват от помощта на държавата в такава ситуация. „Този проблем не е само за България и европейската левица е приемала не една или две инициативи в тази посока“, заключи депутатът от левицата.