Корнелия Нинова: ГЕРБ внесоха закон – шофиране след употреба на дрога да не се наказва.

Апр 26, 2020 Новини БСП в медиите 0 688

Г-н Гешев ни предупреди за последиците

"Уважение и респект към Милен Цветков – смел, безкомпромисен. Всички изваждания от телевизията и спиране на предаванията му не го огънаха. Смъртта му поради много сериозни въпроси за разпространението и употребата на наркотици, за безнаказаност, за накърнено чувство на справедливост и гняв у хората", това заяви в студиото на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че депутати от ГЕРБ, в това число и Лъчезар Иванов, внесоха през декември 2019 г. предложение за намаляване на наказанията на шофьори, които са употребили наркотици и предизвикват пътни инциденти.

"ГЕРБ ни обвиниха, че лъжем, но ето ги фактите", каза Нинова и прочете писмо от главния прокурор Иван Гешев до народните представители, в което пише следното: "След предлаганото изменение ще бъдат декриминализирани всички случаи на управление на МПС след употреба на наркотични вещества или техни аналози", като "декриминализиране" на неправен език означава, че те вече няма да бъдат престъпления. Господин Гешев продължава: "Последицата от това предложение в закона ще бъде ненаказването на обсъжданото обществено опасно деяние".

"Хората да преценят кой казва истината", каза Корнелия Нинова. Тя смята: "ГЕРБ направиха корупцията норма. Те приемат закони, според които тя не е престъпление и не се наказва."