Позиция на ДК “Лява автентичност“

Апр 24, 2020 Новини БСП 0 1037

24.04.2020

До др. Валентина Богданова - Председател на ОПКК на БСП

  До членовете на ОПКК на БСП

 

Уважаеми другари,

Повод за настоящето писмо е последното интервю на водещия сутрешния блок на БТВ Антон Хекимян с председателя на Областния съвет на БСП–област Пловдив Георги Гергов и последвалата позиция от негова страна, в която за пореден път явно доказа своята склонност за безпринципна колаборация с ГЕРБ и по най-безцеремонен начин наруши редица уставни норми, каквито са постановките в чл.11, точки 1, 2 и 4. Погазени бяха основни принципи, формулирани в чл.5, ал. 2 и 3 и чл.6, ал. 3, 4 и 5 на Устава.

Едновременно с възмущението, категорично настояване - ОПКК да се самосезира, оцени цялостната дейност на Председателя на Областния съвет на БСП – Пловдив /като член на НС на БСП/ и приложи съответните мерки за партийно въздействие.

Припомняме, че такова искане към ОПКК отправихме с наше писмо от 26.07.2017 г. Искането ни беше подробно обосновано с наша позиция от същата дата. В допълниние на посочените тогава аргументи, към настоящия момент добавяме:

  1. Сделката, сключена между ГЕРБ и Георги Гергов по така наречената „Дупка“ във Варна. Тази сделка е поредното доказателство за топлите връзки на Георги Гергов с представители на ГЕРБ на всякакви нива. Едновременно с това, тя нанесе поредния удар върху доверието на пловдивчани към ГО на БСП в Пловдив. Подаръкът от 43 мил. лева е само част от цената, която ГЕРБ плати /и плаща/ за разбиването на БСП в Пловдив и областта.
  2. Кадровата криза в ГО на БСП в Пловдив. Години наред нашата ГО не може да излъчи ярки личности, обществено признати за публични и партийни позиции.
  3. Множество примери доказващи колаборация с местната власт на ГЕРБ /в прикрита и явна форма/, с оглед подсигуряване лични интереси.
  4. Нарушение на нормата по чл.11, т.6. Съгласно базата данни, отчитащи ежедневно членския внос, към 28.02.2020г. Георги Гергов не се е отчел за цялата 2019-та година. По този повод,  настоящето писмо да се счита и за наш сигнал по смисъла на чл.36, ал.7, т.6, във връзка с чл.13, ал.1, т.3 на Устава.

 

Приложения: 1. Писмо на ДК „Лява автентичност“ от 26.07.2017 г.

                        2. Позиция  на ДК „Лява автентичност“ от 26.07.2017 г. 

 

 

23.04.2020г.                                     За ДК „Лява автентичност“:

                                                                        /Костадин Арнаудов/