Позиция на редови социалисти, членуващи в Градската организация на БСП-Пловдив

Апр 24, 2020 Новини БСП 0 1710

24.04.2020

До председателя на НС на БСП

Др. Корнелия Нинова

До членовете на НС на БСП

 

ПОЗИЦИЯ

На редови социалисти, членуващи в

Градската организация на БСП-Пловдив

 

            Уважаеми другари,

Във време на изпитания Георги Гергов ангажира обществото и БСП с частните си интереси и без съмнение изпълнява поръчка – срещу авторитета на БСП, нашата кауза и политики. Поведението на Георги Гергов не за пръв път поставя сериозни въпроси относно членството му в БСП. Той се държи като човек,  чиито ангажименти към политиката на партията свършват с личните му интереси. За това ясно говори и организационното състояние на Градската организация на БСП -  Пловдив.  Отминалата кампания на отчети и избори беше белязана от множество фалшификации, манипулации, нарушения на Устава на БСП и Решенията на най-висшия орган на БСП – Конгреса, утвърждаване на зависими от Гергов хора. Целта е ясна: партията е продукт, който Гергов добре търгува на политическия пазар. И той иска да запази този продукт.

За Пловдив това е направено с наложената от Гергов листа за общински съветници – доверени и политически безгласни хора. А в национален план кампанията имаше за цел да обезличи групата на участниците в предстоящия конгрес и да ги превърне в машина за гласуване под диктовката на Гергов.

За времето, в което той е председател на областния съвет на БСП, а негово протеже – на градската,  всички ценности на вътрешнопартиен живот и на обществено поведение, утвърдени в Устава, са поругани. Затова не приемаме позицията на ИБ на ГС на БСП – Пловдив, съставено от посочени от Георги Гергов „социалисти“. Именно тяхна е отговорността за непрозрачността и манипулациите по време на отчетно-изборните събрания и конференции. Градската партийна организация е в криза, която умишлено се задълбочава. Затова не приемаме и поръчаната защита от отделни членове на ОблС на БСП.

Участието на Гергов в сутрешния блок на BTV от 22.04.2020 г., личните му позициите, отново са в противоречие с Устава на партията: и като оценка на актуалната политическа ситуация, и като отношение към политиката на БСП, и като гражданско поведение. Това е неговата поредна медийна изява в подкрепа на политиките на ГЕРБ и срещу БСП. За нас, много други социалисти и съмишленици такова поведение е провокативно и неприемливо. Ние не приемаме неговото отъждествяване с БСП. Той не е БСП. Затова предлагаме да бъде изключен от редовете на нашата партия.

Заявяваме своето намерение да се обърнем към заседанието на Конгреса, за да поставим отново на вниманието на БСП изпращаните сигнали, останали без становище от ОПКК, за редица нарушения на Устава – финансови, неплащане на членски внос, мъртви души, както и саботиране на работата на ГКК за контрол на отчетно-изборната кампания в Пловдив.

Затова смятаме, че тази крайна мярка е наложителна с оглед на годините на нарушения от страна на Георги Гергов и постоянната му колаборация с ГЕРБ.

Позицията е подписана от 65 социалисти членуващи в Градската организация на БСП-Пловдив, от които членове на ГС на БСП – Пловдив и НС на БСП.