Николай Бериевски: Младите хора в БСП са движеща сила на прекрасни инициативи

Апр 17, 2020 Новини БСП 0 833

Навръх Великден младежите в БСП стартираха благотворителна кампания #MoжемОбединени в цялата страна в помощ на нуждаещите се

 „Изключително горд съм, че във времена като днешните, макар и в криза, макар и в извънредно положение, Младежкото обединение в БСП не само не спира да функционира, но и се превръща в движеща сила на прекрасни инициативи. Благодаря на всички общински и районни председатели, които днес се включиха в инициативата #МожемОбединени. В над 40 общини в цялата страна успяхме да зарадваме стотици хора с продукти от първа необходимост в навечерието на Великден, при стриктно спазване на мерките за безопасност.“  Това каза Николай Бериевски, председател на младежката организация на левицата. Над 40 общини се включиха в благотворителната кампания #МожемОбединени – София,  Благоевград, Варна и Плевен са само част от общините, в които бяха раздадени пакети с храна на най- нуждаещите се хора.

„Лично успях да се включа в акциите в община Благоевград, където посетихме селата Лешко, Падеш, Изгрев и Церово. Чувствам се презареден! Още веднъж благодарност към всички, които се включиха в нашата инициатива и към всички, без които тя нямаше да бъде възможна.“, допълва той.

#МожемОбединени стартира след въведението ограничителните мерки в страната във връзка с предотвратяване на разпространението на COVID – 19. Участниците и доброволците в инициативата извършват всички необходими мерки за дезинфекция и защита и с действията си подпомагат представители на най-рисковите групи в страната. Кампанията ще продължи през целия период на извънредното положение.