Крум Зарков: Да не създаваме допълнително напрежение сред хората, нека отложим гласуването за удължаване на извънредното положение

03.04.2020

"На 13-ти март гласувахме въвеждане на извънредно положение и по искане на ПГ на "БСП за България" беше въведен ясен срок - от 13-ти март до 13-ти април. Идеята не този срок беше да се съберем заедно към наближаването на неговия край, така че да преценим заедно какво следва да се прави оттук нататък. Днес е 3-ти април, налице са още 10 дни, но на мен ми се струва, че тези дискусии са започнали преждевременно. Предлагаме това решение на МС да бъде разгледано другата седмица”. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков.  Той каза, че е необходимо освен  ежедневно да се представя статистика за заразените с коронавирус, да се споделя и статистика и за безработните, за затворените предприятия, за затворените магазини и търговски обекти.

 „Има психологически натиск към хората, които са затворени в къщите си, включително към децата, които не посещават ясли, детски градини, училища. Всеки ден на удължаване на извънредното положение трябва да бъде много внимателно помислен и да сме сигурни, че няма друг начин. Затова ви молим- нека не създаваме допълнително напрежение и да внесем предложението към 10-ти април, когато ще остава малко време и ще можем внимателно да погледнем ситуацията”, завърши Зарков.