Младежкото обединение на БСП-София ще помага на възрастни хора

„Нека да бъдем отговорни и дисциплинирани!“, призовават младежите

„Осъзнавайки сериозността на ситуацията с новия коронавирус и невъзможността на част от населението да се справя само, решихме, че бихме могли да бъдем полезни. С група младежи се обединихме около идеята да им помагаме, пазарувайки стоки от първа необходимост, лекарства или да им плащаме сметките. Ако изникне още нещо, ще го усъвършенстваме в процеса на работа.“ Това заяви общинският съветник Петко Димитров, който е председател на Младежката организация на социалистите в София и ще координира работата.

Младежите от "Тимуровските команди", които сформира БСП – София в помощ на нуждаещи се възрастни хора, са готови за работа. Те вече разполагат с необходимите очила, маски и дезинфектанти, за да предотвратят опасността от зараза с коронавирус. Предпазните средства им бяха осигурени от Столична община със съдействието на лидера на БСП - София Калоян Паргов и Петко Димитров. Възрастните хора над 60 години попадат в рисковата група от зараза с COVID19 и не бива да излизат от домовете си.

Всеки социалист, който би искал да получи помощ, трябва да се свърже с председателя на съответния Районен съвет на БСП по местоживеене, да заяви от какво има нужда и да уговори ден за извършване на помощта.

„Нека да бъдем отговорни и дисциплинирани! Да спазваме препоръките и да си стоим вкъщи! За да предпазим себе си и близките си!“ – категорични са младите социалисти.