Младежкото обединение на БСП е в готовност за доброволческа кампания

Корнелия Нинова призова да помагат на възрастни и самотни хора

Младежкото обединение на БСП проведе заседание за извънредната ситуация в страната.
Председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски категорично заяви: „Готови сме да се включим в доброволческа кампания – там, където има необходимост от действия на терен и там, където можем да бъдем полезни.”

Младежите ще инициират информационна онлайн кампания в цялата страна за връзка с кризисните щабове в общините. Ще се насърчават младите да обърнат внимание и да окажат помощ на хората, попадащи в рисковите групи, които живеят или пребивават в близост до тях - входове и етажна собственост. 

В рамките на заседанието бе установен и контакт с председателя на БМЧКА – Български младежки червен кръст за бъдещи общи доброволчески действия в цялата страна. Младежкият председател на БСП увери БМЧКА, че младите социалисти са в готовност да съдействат на екипите на Български червен кръст. 

Корнелия Нинова взе участие в заседанието и запозна ръководството на Младежкото обединение в БСП с мерките и исканията на партията за мораториум върху битовите плащания на сметки и спиране на сроковете по граждански и административни дела, включително такива на ЧСИ за времето, в което е обявено извънредно положение в страната заради коронавируса. Tя насърчи младежите да помагат на възрастни и самотни хора и призова всички младежки структури в страната да се включат в кампанията.