На 14 септември в Карнобат бе представена книгата за Ганчо Хардалов "Не мислете за мен..."

На 14 септември в Карнобат бе представена книгата за Ганчо Хардалов "Не мислете за мен

На 14 септември в Карнобат бе представена книгата за Ганчо Хардалов "Не мислете за мен...", присъства и авторът Моис Декало, който на днешния ден честваше 90-я си рожден ден. Срещата бе открита от председателя на ОбС на БАС-Карнобат Петя Милкова, а презентацията бе направена от Надежда Димитрова- преподавател по БЕЛ. В увлекателната си документална повест "Не мислете за мен..." Моис Декало пресъздава драматичните и трагичните обрати в живота на Г.Хардалов от рождението му през 1915 г. до разстрела му на 13 декември 1943 г. За първи път в книгата са събрани документи и факти оформени художествено, емоционално и действено от автора като документална повест. Декало разказва историята на Г. Хардалов по един завладяващ начин. Това е една увлекателна и емоционална творба, която хвърля светлина върху събития , разкриващи неспокойния живот на председателя на Околийската партийна организация по това време.
Много цветя за рождения си ден, сърдечни пожелания и подаръци получи М.Декало. Кметът на общината Георги Димитров връчи на госта медал във връзка с 65-та годишнина от победата над фашизма. Ученици от СОУ"Св.св. Кирил и Методий" с ръководител Соня Христова бяха разработили проект - изследване за еврейската общност в Карнобат, който подариха на Моис Декало с най-добри пожелания за рождения му ден.
Срещата продължи повече от два часа, залата бе тясна да побере многобройните приятели, съмишленици и близки на Г.Хардалов. Организатор на проявата бе общинската организация на БАС-Карнобат.
Книгата е качена в Интернет и може да се чете и сваля от следния адрес- /www.bsp-karnobat.com/.