Сергей Станишев: „Красива България” помага на хората да виждат държавата ни още по-красива

Проектът е част от плана на правителството за справяне с икономическата криза    „Красива България” е една от мерките, чрез които се подпомага българската икономика

Проектът е част от плана на правителството за справяне с икономическата криза

 

 „Красива България” е една от мерките, чрез които се подпомага българската икономика. Проектът е част от одобрения от правителството план за икономическа стабилност и стимули за икономическо развитие. В този план са включени и много други практически стъпки за поддържане на трудовата заетост и за подпомагане на българската икономика в трудните времена на световна икономическа криза. Това заяви министър-председателят Сергей Станишев по време на церемонията за официалното започване на изпълнението на одобрените по проекта 241 обекта за т.г. Стойността на дейностите е над 43,5 млн.лв.

С подписването на меморандумите за ремонтните работи по проекта "Красива България" ще се гарантират 6400 работни места, 4000 безработни ще се преквалифицират и ще се осигурят 1600 трайни работни места, каза още премиерът по време на церемонията. На нея присъстваха 160 кметове и зам.-кметове, 27 бенефициенти, 14 областни управители, както и министрите на труда и социалната политика Емилия Масларова и на вътрешните работи – Михаил Миков.

Пред тях премиерът Сергей Станишев припомни, че "Красива България" е започнал през 1997 г., като от 2005 г. се ръководи изцяло от Министерството на труда и социалната политика. Проектът постепенно набра сили и показа ползата си за страната. Важно за хората е не само подобряването на социалната инфраструктура на училища, детски градини, ясли, но и това, че чрез тази програма се осъществява преквалификация и подпомагане на безработни, посочи министър-председателят.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова допълни данните, изнесени от премиера. Тя съобщи, че през годините на реализиране на „Красива България” над 18 000 безработни са работили на различни обекти по проекта, а над 12 000 души са се преквалифицирали. 241 обекта за 160 общини е изключително амбициозна задача, подчерта министър Масларова.