Надя Клисурска: Алтернативният бюджет на БСП е насочен към по-добър живот

Дек 05, 2019 Новини БСП в медиите 0 930

05.12.2019 г.

"От БСП за поредна година предлагаме преизчисление на всички пенсии, защото разликата между новите и старите пенсии е изключително голяма. Предложихме минималната пенсия да стане 300 лв.,  тъй като в  рамките на 10 години осигурителният доход е качен с 200%. Това означава, че 1 милион и 300 хиляди пенсионери живеят под прага на бедността". Това заяви народният представител от "БСП за България" Надя Клисурска пред БТВ.

Тя обясни, че в управленската  програма на  ГЕРБ също е заложено преизчисление на пенсиите, но те са излъгали своите избиратели. "Бюджетът за 2020 г. на управляващите не представлява никаква справедливост за пенсионерите. До 2009 г.  размерът на минималната пенсия спрямо минималната работна заплата е около 53%, сега е около 40%. Това показва отношението на ГЕРБ към пенсионерите през тези 10 години", коментира Клисурска.

Народният представител подчерта, че ГЕРБ за пореден път са направили буфери в бюджета, за да могат да правят разходи, без да се съгласуват с Народното събрание.

"Фокусът на алтернативния бюджет на БСП е насочен към по-добър живот на всички българи - децата, младите семейства, работещите и пенсионерите", завърши Надя Клисурска.