Кирил Добрев: БСП се завръща в местната власт

Окт 27, 2019 Новини Избори 0 1182

Знакови крепости на ГЕРБ се пропукаха

                                                              Изявление на Кирил Добрев - зам.-председател на БСП и председател на Националния предизборен щаб на "БСП за България"

Искам да благодаря на всички активни български граждани, които не останаха по своите домове, а излязоха и упражниха правото си на глас. Изказвам своето уважение и дълбока благодарност към членовете, симпатизантите и всички  онези, които се включиха в кампанията на БСП. Техните усилия не са останали напразни.  Поради спецификата на вота, ранния час и безкрайното уважение към вас журналистите- мога да кажа изключително обрано няколко неща.

Няма окончателни резултати, но с увереност мога да кажа, че БСП се завръща в местната власт -  имаме почти двойно по-голяма подкрепа за партията от 2015 г.

От така излезлите временни резултати за областните градове- БСП е на балотаж в 15 областни града, а в няколко от тях сме първа политическа сила. Знакови крепости на ГЕРБ се пропукаха. Това е ясен знак, че гражданите на България искат промяна и тази промяна трябва да повярват, че е в техните ръце.  Моят призив към всички е да бъдат изключително активни на балотажите.

Не мога да не отбележа  ниската избирателна активност. Тя засилва влиянието на корпоративния  и купения вот, който е най-силно изразен на местните избори. Обръщам се към всеки български гражданин - един свободно изразен глас убива един купен корпоративен глас. Призовавам всички свободни български граждани да излязат да гласуват на балотажа след една седмица.

София не прави изключение от останалите български градове. За левицата това е първи балотаж след 2005г. Гласовете, които носят кандидатите на промяната в град София са много повече от гласовете, които има Йорданка Фандъкова. Нека софиянци помислят през тази една седмица, която предстои, и да гласуват за промяната следващата седмица.

Накрая да завърша с шега. Това беше най-скромната, най-пестеливата, но най-направената от сърце и душа кампания, която БСП е правила от години. Въпреки това, в тази кампания, нашите кандидати бяха най-проверяваните, най-надзираваните от всички възможни държавни институции. В тази връзка искам да почерпя колегите от МВР - Видин с баницата, която вчера конфискуваха като веществено доказателство.