Кольо Милев: Ще продължа да гледам на проблемите през очите на хората

Окт 25, 2019 СЛИВЕН Новини Избори 0 1650

25.10.2019

Градежът на катедралния храм „Св. Димитър Солунски” в Сливен e продължил години до освещаването си през 1831 г. Оттогава в деня на светеца Сливен празнува.  В основата на нашия празник стои градежът, а в основата на градежа - обединението. 118 години храмът е събирал около себе си общността, а общността е градила своето бъдеще около храма. И това ще продължи много след нас.

Случайно е съвпадението, че утрешният празничен 26 октомври е и ден за размисъл преди местните избори в неделя. А може би празникът и злободневието „се срещат“, за да отправят послание към всички нас: да си научим урока за градежа и обединението, за да оставим и ние следа, както са го направили тези преди нас.  

Вярвам, че това послание е добро! Както вярвам, че партиите, програмите и проектите нямат значение, ако няма кой да ги чуе, приеме и използва направеното от тях. Защото най-важни за една община са хората и тяхната енергия да градят, да изискват и да променят своята община заедно със, а не въпреки своите управници.

Дължа едно голямо „благодаря“ на всички сливенски граждани, с които се срещнах по време на кампанията.  Благодарен съм им за подкрепата, въпросите и критичността.

За пореден път се убедих, че истинската политика и срещи се правят на терен, сред хората, а не в социалните мрежите. Там, където може да видиш очите им, да усетиш както недоволството, така и надеждата. Но най-важното -  да се огледаш наоколо през техните очи и да почувстваш проблемите им като свои.

Към това се стремил винаги -  и в  настоящата кампания, и като кмет на Сливен допреди 4 години. Ще продължа да гледам през очите на сливенските граждани, защото смятам, че този поглед, упорство, работа от сутрин до вечер веднъж вече изведоха Сливен напред. И защото с мудност, рестрикции и очакване на благоволение община не се управлява!

Хората в Сливен имат очи и разум. Призовавам ги да гласуват убедено и без страх.

Ген. Кольо Милев, кандидат за кмет на община Сливен