Радина Банкова: Трбява да има прозрачност при харченето на парите на хората

Окт 25, 2019 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1528

25.10.2019 г.

"Още при влизането в селото ви се вижда, че имате същите проблеми, които видях при посещенията си с останалите села от Ловешка община - улиците разбити и обрасли с трева и храсти, около контейнерите - камари с боклуци" - така започна разговора си с жителите на село Чавдарци Радина Банкова, кандидат за кмет на Ловеч, подкрепена от БСП. По думите й през последните четири години от общината не са давали никакви средства за селата, за да се ремонтират улици, читалищни сгради, офиси на кметове и на кметски наместници, а пари са постъпвали от платените данъци на хората, както и от различни такси. Според нея къде и как са похарчени тези пари - трябва да отговорят от общинската администрация. "Трябва да има прозрачност какво се харчи, разумно ли е или не, да има контрол от страна на гражданите, защото тези пари са на всички, а не на една малка група", категорична бе тя. По думите й задължително трябва да се промени и отношението на общинските чиновници към гражданите - да се работи в тяхна полза, да се създават условия и социална среда те да се чувстват добре в родните си места. "Не трябва да се примиряваме с ниското качество на живот, което имаме в момента. Трябва да променим нещата и затова са ни нужни хора експерти в общината, които да вършат работата си качествено и отговорно. Много неща могат да се променят, трябва да има воля, опит и умения. Затова този избор на 27 октомври е толкова важен", категорична е Радина Банкова. Хората от Чавдарци споделиха, че камионите за събирането на сметта идват в селото по един път в месеца, вместо по два, селските гробища са занемарени и обрасли с храсталаци и възрастните хора не могат да ги почистят сами. Кметският наместник в селото няма офис, където да се среща със съселяните си и да извършва различни услуги, от които те имат необходимост.

Тук съм, за да чуя вашите проблеми и да се опитам да ви помогна, заяви Радина Банкова в село Александрово

"Тук съм, за да чуя вашите проблеми и да се опитам да ви помогна". Това заяви кандидатът за кмет на Ловеч Радина Банкова в село Александрово. "Ако ми се доверите, ако гласувате за мен, ще направя всичко по силите си, за да променя Ловеч и общината, да направя така, че млади хора да се върнат в града и да поемат всички онези дейности, които в момента са пред провал - болницата в града, липсата на учители, тъй като на много от сегашните предстои пенсиониране през следващите две - три години", категорична бе тя.

На въпрос защо се е кандидатирала, Банкова отговори: "Защото положението е толкова тежко, че повече не може да продължава така. Защо децата ни да ходят по чужбина - разбирам, че много от вашите синове и дъщери са заминали- защо да не опитаме да създадем условия те да останат тук при нас. Сега живеем в един изостанал свят, примирили сме се с положението и като че ли мнозина от нас не виждат никакъв изход от сегашната ситуация", Радина Банкова.

Пред жителите на Александрово беше представен и кандидатът за кмет на селото от БСП Иван Миладинов, който заяви, че ако му дадат възможност, като го изберат за кмет, ще направи така, че всички в селото да живеят по - добре, ще се вслушва в съветите на хората и ще се застъпва за тях пред всички институции, от които зависи добруването на Александрово.