Николай Радев: Аз и екипът ми ще изведем Пловдив начело в социално-културното развитие на страната

Окт 24, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1690

24.10.2019

„Пловдив на хората"- означава здрави и образовани пловдивчани с достойно заплащане в европейски град - средище на културата и духовността“, посочи в речта си на заключителен митинг в парк „Рибница“ кандидатът за кмет от „БСП за България“ Николай Радев. Събитието в район Северен организира кандидатът за районен кмет д-р Атанас Баташки, който призова съгражданите си да бъдат активни в изборния ден. „На 27 октомври ще променим ситуацията, защото в стотиците срещи, които проведох, видях, че пловдивчани не искат повече да търпят това управление“, заяви  хирургът. Той обясни какво ще донесе промяната на р. Северен – ред и чистота в кварталите, управление в диалог и чрез граждански съвет, политическа и управленска отговорност в действията. „БСП е единствената сила, която може да реализира управленска алтернатива. Само ние можем да спрем хаоса и корупцията, която стана пословична, особено в р. Северен, заяви от името на кандидатите за общински съветници Илия Гатев. Той призова за подкрепа с №56, за да бъде Пловдив на хората. „Ние желаем Пловдив да има бъдеще, като се върне на картата на проспериращите градове с всичките си дадености“, обясни Николай Радев. По думите му със своите тепета, реката, археологията и архитектурата, с културата и образованието, с духа на хората, Пловдив е обречен на успех, стига да има подходящи управленци. „Аз и моят екип с №56 даваме перспективата, която Пловдив заслужава, а тя е да бъдем начело в социално-културното развитие на България“, заяви социалистът кандидат за кмет, а хората в парка му пожелаха победа.

Кирчо Атанасов: Да подкрепим социално мислещият и иновативен кмет на Пловдив - Николай Радев 

Доц. Кирчо Атанасов е сред най-уважаваните в Пловдив авторитет в образованието. Дългогодишен директор на Математическата гимназия в Пловдив, заместник-министър на МОН (2005-2009) и ръководител на проекта „Народните будители и аз“. 

„Познавам Николай Радев от 30 години. Първоначално като учител по математика, а после и като директор на ЕГ „Пловдив“. Човек с бърза мисъл, аналитичен ум, с умение да работи както с отделния човек, така и с големи групи хора. Иновативен в работата! Математик с висок професионализъм – портретите на негови ученици красят Стената на славата в ОМГ „Акад. Кирил Попов“ вече над 25 години. Николай Радев познава проблемите на Пловдив задълбочено, защото близо 20 години е общински съветник. Обичан и уважаван е от своите ученици и техните родители. Мога да заявя, че той е социално мислещ човек, поставящ проблемите на общността над своите. Човек с такива качества, определено считам, че трябва да бъде подкрепен за кмет на Пловдив. С номер 56 в интегралната бюлетина!”

Инж. Йордан Василев: Малкият бизнес е гръбнакът на бизнеса в Източен

Пречките пред функционирането на кварталните магазинчета и заведения бяха изтъкнати от редица представители на малкия бизнес в район Източен пред кандидат-районния кмет с № 56 инж. Йордан Василев и народния представител Теодора Халачева.

„Дребният бизнес има нужда от помощ. Ние сме хората, които реално работим. Страдаме от договорките на по-мащабните бизнесмени с управляващите“, заяви един от собствениците на магазин в кв. Каменица, а негов колега допълни, че на представителите на партия ГЕРБ им харесва да работят в една общност от 1000 човека, които си разпределят парите и хляба, а за обикновените хора не остава нищо. „Борбата за оцеляване е жестока. Запознат съм отблизо с проблемите на дребния бизнес. Заслужавате коренно различно отношение и помощ от местната администрация и държавата. Затова с Теодора Халачева ще направим необходимото, за да Ви облекчим и улесним“, категоричен бе инж. Василев. 

Проблемът с наводненията е друго, което възпрепятства работата на хората, а и жителите на целия район. От кадри, които бяха предоставени на представителите на „БСП за България” се вижда, че при по-силен дъжд, кварталът става непроходим, а магазини и козметични салони остават под вода. „Нуждата от Южен обходен колектор е осезаема, за пореден път го констатираме в разговор и мерки ще бъдат предприети“, заяви кандидатът за районен кмет на Източен с № 56, а депутатът Халачева декларира, че още следващата седмица ще бъде зададен въпрос към министъра и исканията на хората няма да останат просто част от разговора. Пред инж. Василев и народния представител Халачева за пореден път бяха изтъкнати проблемите, типични за всички квартали в района – липсата на места в детски градини, системното задръстване по ул. Лев Толстой, зачестилите ВиК аварии, многото бездомни кучета и почистването.