Работещи на пазар „Краснодар“ към Тишев: Искаме да работим спокойно

Окт 24, 2019 БУРГАС Новини Избори 0 1496

24.10.2019 г.

"Настояваме да се вземат нужните мерки, за да можем да работим спокойно" С тези думи се обърнаха работещите на пазар „Краснодар“ към кандидата на „БСП за България“ за кмет на община Бургас Николай Тишев и кандидатите за общински съветници Живко Господинов и Дафинка Главанска. Те се оплакаха, че с всеки изминал ден все по-трудно намират места за паркиране в района, което налага да оставят автомобилите си далече от работното си място. Разказаха също, че чистотата на пазара е на много ниско ниво, а при всеки проливен дъжд сергиите им се наводняват. Хората обсъдиха с представителите на левицата отношението на държавата и общината към малкия бизнес и родното производство.

„Заслужавате да имате по-добра работна среда, да работите в по-нормални условия. Определено трябва да се помисли в тази посока и да се предприемат действия“, заяви Николай Тишев. „Категорични сме, че по-голямо внимание трябва да се обърне на малкия и среден бизнес и местното производство“, коментира още той. Тишев подчерта, че именно това е една от мерките, заложени във „Визия за Бургас“ - бранд „Произведено в Бургас”, който е аналог на бранда „Произведено в България”. Идеята е в този бранд да се обединят малки производители, които са на територията на община Бургас и по този начин, през бранда, да се търсят възможности за реализация на тяхната продукция.

Николай Тишев се срещна с ръководството и служителите на бургаския завод „Хемус”

Кандидатът на „БСП за България“ за кмет на община Бургас Николай Тишев се срещна с ръководството и служителите на бургаския завод „Кох-и-Ноор Хемус Марк”. По време на срещата той представи акцентите от програмата на левицата за управление на общината.

„Първото нещо, което сме извели в нашата програма за управление, е икономиката. Местната власт трябва да работи за развитието на местната икономика, младите хора трябва да се задържат тук, а не да ходят в столицата или чужбина“, каза Тишев. Той подчерта, че основните усилия на БСП ще бъдат насочени именно в подобряването на бизнес средата в Бургас, привличането на инвеститори и работодатели, които да откриват висококвалифицирани работни места с достойно заплащане. След срещата Николай Тишев разгледа завода и проследи производствения процес, той поздрави работниците и се запозна с техните предложения за развитието на града.