Корнелия Нинова: Само заедно можем да направим Враца икономически развита и социална

Окт 24, 2019 ВРАЦА Новини Избори 0 2110

Фонд “Северозапад” може да даде нов живот на региона

„Само заедно можем да направим Враца икономически развита и социална община. Тук съм, за да подкрепя Момчил Младенов за кандидат за кмет, общинските съветници и кметовете на общини, за да бъда гарант, че те са професионалисти и почтени хора и че ще работят за вашето добруване”. Това заяви пред множеството хора от община Враца председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че каузата на левицата е социалната община и грижата за човека, като посочи и конкретни мерки - за младите хора- безплатни детски градини и ясли за техните деца, общински жилища за нуждаещите се, еднократна помощ при раждане на второ и трето дете за работещи родители, които са се осигурявали, както и стипендии за ученици и студенти, които след като се изучат, да работят във Враца. “Наша отговорност е да се грижим и за възрастните хора – за нашите бащи и майки, и баби и дядовци. Целият социален пакет предлага решения, които могат да се изпълнят на общинско ниво - социален патронаж и подпомагане на пенсионерските клубове, мобилни здравни услуги”, каза още лидерът на БСП. Тя припомни, че на национално ниво левицата последователно се бори за интересите на това поколение, като за трети път предлага Закон за възрастните хора и преизчисление на всички пенсии, както го е направила през 2007г. „Нашата грижа за община Враца включва спиране на продажбата на общинските имоти и раздаване на общинското богатство на концесия. Комуналните услуги до вас ще се извършват от общински дружества,  което означава по-евтина цена на водата, по-ниска такса за смет. Общинските имоти трябва да се вкарват в икономика, а не да се разпродават, защото без производство и икономика, няма бъдеще”, коментира Корнелия Нинова. Лидерът на БСП  обясни, че кметовете и общински съветници на левицата  ще внасят общинските имоти в общ бизнес  с малки и средни фирми, за да им дадат възможност да се развиват. “Местните данъци и такси се покачиха многократно през последните години. Нашите екипи няма да увеличават местни данъци и такси. Напротив, където може, ще се намаляват, за да ви помогнат”, каза Корнелия  Нинова. Тя обърна внимание и на болезнената тема със здравеопазването. “И във Враца имаме пример за много тежък проблем със здравеопазването.  Кметовете и общинските съветници ще се грижат за болницата, но истинското решение на проблема е болниците повече да не са търговски дружества. Защото здравето ви не е оборот, не е печалба на фирма. То ви е конституционно гарантирано право и ние ви го дължим”, категорична бе Нинова.
Тя подчерта, че Враца има огромен, но неизползван потенциал. „И пред вас обявявам - заедно с Видин и Монтана започнахме подписка за гаранционен фонд „Северозапад”. Това означава специално отделени средства за Северозападния регион, за да повиши жизненото равнище на хората тук”, заяви председателят на БСП. 
„Нека заедно с този екип,  нашата програма, с общата ни грижа за вас да вървим заедно към промяната, която е възможна. Успех, на добър час и победа за врачани. Тя ще бъде за вас”, завърши Корнелия Нинова.