Младите от БСП: Чакаме оставка, г-н Димитров

Авг 10, 2010 Новини БСП 0 1293

  Подписка за отстраняването на Божидар Димитров от длъжността министър, отговарящ за българите в чужбина, стартира Младежкото обединение /МО/ в БСП на сайта www

 

Подписка за отстраняването на Божидар Димитров от длъжността министър, отговарящ за българите в чужбина, стартира Младежкото обединение /МО/ в БСП на сайта www.azprotestiram.com . Поводът е скандалното му и цинично изказване по отношение на българите, направено във връзка със спора около автентичността на предполагаемите мощи на Св. Йоан Предтеча, открити на остров Свети Иван край Созопол.

Мотивите за исканата оставка са - неуважение към българите, уронване на престижа на държавата, чийто официален представител е Божидар Димитров, разпространяване на неморални, обидни и накърняващи достойнството на гражданите твърдения чрез национална медия и безотговорно поведение и провокиране на криза около една безспорно важна за културата и културния туризъм откритие.

Подписката започнаха младите социалисти от Бургас сред хората, гласували доверие на Божидар Димитров. Той бе избран като представител на ПП ГЕРБ от 2-ри многомандатен избирателен район Бургас. Според МО в БСП обаче поведението му и мълчанието на премиера по темата превръща проблема в национален. Чрез интернет в подписката могат да участват хора от цялата страна.

Пръв своя глас за оставка на Божидар Димитров в сайта www.azprotestiram.com даде председателят на МО в БСП Явор Гечев. „Изцепката на Божидар Димиторв не е само изпускане на нервите, което също е недопустимо. Тя е много по-опасна, защото е знак за новия морал, който налагат управляващите, за отношението им към достойнството на гражданите. След като патронът му Бойко Борисов нарече българите „лош материал", изглежда в реда на нещата Димитров да продължи тезата. Явно е, че премиерът ще мълчи и няма да го  уволни. Затова е време да се намеси гражданското общество!", заяви Явор Гечев

Един министър е на мястото си, когато влиза в новините с действия, не със скандали. В отчета за свършеното от министър Божидар Димитров през едната година управление на ГЕРБ, освен изреждане на изложби и издадените 2 хиляди удостоверения за български произход, просто липсва друго. До момента министър Димитров е „работил" повече върху непремерените си изказвания и гафове, отколкото върху реалните си зад задължения. През януари тази   година заради изказването му, че България може да наложи вето на членството на Турция в ЕС, ако не се постигне споразумение за компенсациите за тракийските изселници, Божидар Димитров получи последно предупреждение от премиера, припомниха младите социалисти.

Сайтът www.azprotestiram.com е регистриран по Закона за защита на личните данни.