Висшият съвет на БСП одобри коалиционната формула за участие в Избори 2009

Янр 30, 2009 Новини БСП 0 2070

  Досегашната формула на „Коалиция за България” е успешна и разумна

 

Досегашната формула на „Коалиция за България” е успешна и разумна. С такава коалиционна формула ще участваме и в двата избора – и за Европейски парламент, и за национален парламент, независимо от това дали ще бъдат на две дати или на една. Това заяви говорителят на ВС на БСП Корнелия Нинова след като на днешното си заседание ВС на партията одобри коалиционната формула за участие в Избори 2009 за членове на Европейския парламент и на 41-во Народно събрание. По думите на Нинова в най-кратко време ще се подготви договор за „Коалиция за България”. В коалиционната формула няма да бъдат включени социалдемократите на Николай Камов, заяви Нинова. Тя коментира още, че БСП остава отворена за водене на разговори към граждански организации, неправителствени организации и др.

На днешното си заседание ВС прие още правилата и структурирането на Областните съвети на БСП като до 15 февруари трябва да бъдат създадени регионалните предизборни центрове.

Утвърден беше и съставът на Националния предизборен център на БСП. Председател е Евгени Узунов, а членове са Румен Петков, Катя Николова, Димитър Дъбов, Румен Овчаров, Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Кристиан Вигенин и Бойко Великов. Отговорностите им по региони са както следва: Евгени Узунов – южен централен, Румен Петков – северен централен, Катя Николова – северозападен, Димитър Дъбов - североизточен, Румен Овчаров – София-град, Корнелия Нинова - югоизточен, Кирил Добрев – югозападен регион.