Георги Свиленски: Залогът на местните избори не е само София, а България

Сеп 16, 2019 Новини БСП в медиите 0 803

Г-н Борисов, директорът на БНР се избира от СЕМ, където представители ви имат мнозинство. Кой ви прави метеж?

„Целта на БСП е да променим модела на управление, който от София се пренесе и в цялата страна. Нека не забравяме, че ГЕРБ започнаха  оттук и ще свършат тук. Залогът на местните избори не е само София, а България“. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. Той обясни, че Мая Манолова е имала най-много номинации в основните и районните организации. Той подчерта, че тя е била подкрепена единодушно и на Градската конференция и на Националния съвет на левицата. „БСП излиза мобилизирана на тези избори и Мая Манолова може да разчита на една сериозна подкрепа, без която трудно ще стане кмет на София“, подчерта той. По думите му съветниците на БСП ще изпълняват платформата на партията в интерес на гражданите. Той обясни, че Мая Манолова е доказала през годините, че може да мисли за гражданите и би управлявала в техен интерес. Свиленски заяви, че подкрепата на БСП не е безусловна и има няколко неща, от които няма да отстъпи, заради което са били проведени разговори между Изпълнителното бюро на Градската организация заедно с листата за общински съветници и Манолова, за да се види съвпадението в програмите, каквото е намерено.

„За нас не е важно само да се окичим с победа на изборите в София, а да направим нещо добро за града, да обединим максимално голям брой граждани на София и организации, които застават зад Мая Манолова. Важното е софиянци да живеят добре“, категоричен бе социалистът. Той заяви, че БСП застава със своята програма и платформа за София. „Когато различни субекти приемат и не отричат това, което ние предлагаме, няма нищо по-хубаво за града от това тази обединена подкрепа и идеи да победят в София“, каза той. Според него БСП ще се бори и да е първа политическа сила в София, с най-голям брой общински съветници.

Георги Свиленски заяви, че в тази кампания БСП ще дава решения на проблемите на хората. „Това е залегнало и във „Визия за България“ и във визията за всяко населено място. С решенията на проблемите и кандидатите, които имаме - предимно млади хора, заредени с желание за победа, за да променят своето населено място - този път ще успеем“, каза той.

Георги Сивленски коментира и думите на премиера Борисов, че БНР прави метеж срещу правителството. „Г-н Борисов, директорът на БНР се избира от СЕМ, в който мнозинство имат вашите представители. Кой точно прави метежа срещу правителството? Докога, г-н Борисов, ще се оправдавате - било то с БНР или с други медии, че са ви виновни и някой иска да Ви сваля? Ако това е така, това е голям проблем вече“, заключи Георги Свиленски.