Правителството крие критика на ЕК по младежката политика

Юли 24, 2010 Новини БСП 0 1415

Националният съвет на БСП направи крайно тревожни констатации за работата на управляващите   Остра нота по младежката политика на правителството е изпратил председателят на ЕК Жозе Мануел Барозо до управляващите

Националният съвет на БСП направи крайно тревожни констатации за работата на управляващите

 

Остра нота по младежката политика на правителството е изпратил председателят на ЕК Жозе Мануел Барозо до управляващите. Това съобщи членът на НС на БСП Михаил Балабанов по време на обсъждането на позицията на НС на БСП за едногодишното управление на ГЕРБ. Според Балабанов нотата критикува сериозно младежката политика на управляващите.

Членът на ИБ на БСП Ваня Добрева отбеляза, че в основата на действията на правителството стоят олигархични интереси. Не сме имали такова правителство на неграмотността, обяви тя. Членът на НС на БСП Руси Статков пък припомни обещанията на мнозинството да издигне авторитета на учителите и учените. Статков констатира, че в момента се случва точно обратното с орязването на пари в сферите на образованието и културата.

Има целенасочено съсипване на разума и духовността на българите. Става дума за съсипване на всичко грамотно, защото тези, които не са грамотни, пляскат на полицейски акции, заяви членът на НС на БСП Ивелин Николов. Той отбеляза, че и Хитлер е дошъл на власт чрез избори.

Управлението на ГЕРБ има за основна цел смяната на конституционния модел на управление на държавата, констатира членът на НС на БСП Валери Жаблянов. Той изрази тревога, че подмяната на конституционния модел на държавата се извършва тихомълком. С всяко заседание на Народното събрание се подкопава Конституцията, заяви още Жаблянов. Не ни управлява Бойко Борисов. Управлява ни десен сговор, в който са Волен Сидеров, Иван Костов и Бойко Борисов. ГЕРБ управлява с идеите на „Атака". Центърът на тази десница са кабинетите на МВР, ДАНС, каза още социалистът.

В силовите ведомства нещата ще станат страшни, обяви членът на НС на БСП Румен Петков. Според него 400 души от ДАНС са излезли на улицата в последните месеци и не им се плащат обезщетенията.В МВР има постоянно напускащи, защото МВР се използва като бърсалка, каза още той.

Управлението на ГЕРБ може да се характеризира с поговорката „Очи пълни - ръце празни". Това заключи депутатът от ПГКБ Петър Курумбашев, който присъстваше на заседанието. Той коментира, че ще е по-подходящо ГЕРБ да се прекръсти на „Граждани за едноличен режим в България" и се пошегува, че Бойко Борисов е нещо средно между Уго Чавес и Силвио Берлускони. 

Членът на НС на БСП Илияна Йотова заяви, че в позицията на БСП трябва да има искане за вот на недоверие, смяна на финансовия и икономическия екип на правителството или за смяна на управляващите.

Секретарят на ИБ на БСП Корнелия Нинова напомни, че Националният съвет на партията е изработил позиции по всички важни въпроси за икономиката, държавата и обществото. Тези позиции са алтернатива на сегашното управление и са подкрепени от работата на парламентарната група на КБ като предложения за изменение и допълнение на редица закони. Нинова отбеляза, че БСП е единствената партия у нас, която е приела позиция за развитието на държавата до 2020 г. с проекта „България 2020". Дори и правителството няма такава визия, беше категорична тя.