НАГРАДА НА НС НА БСП ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ЖУРНАЛИСТИКА И ПУБЛИЦИСТИКА „ГЕОРГИ КИРКОВ – МАЙСТОРА“

Юли 26, 2019 Новини БСП 0 1095

03.07.2019

В изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на НС на БСП от август 2006 г. и от 2 юли 2019 г., Националният съвет на Българската социалистическа партия обявява, че започва набирането на предложения за определяне на носителя за 2019 г. на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора“.

Съгласно статута на наградата, за нейни носители могат да бъдат предлагани журналисти и публицисти, които последователно отстояват левите идеи в политическия, икономическия, социалния и духовния живот на обществото; имат съществен принос за популяризиране на политиката и за разширяване на влиянието на БСП и левицата в обществото; посветили са своите творчески изяви на значими обществени проблеми; с изявите си защитават националното достойнство и силата на левите политически и социални идеи. Номинираните ще бъдат оценявани по техния висок професионализъм, компетентност и задълбоченост, по защитаваните ясни политически, граждански и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно присъствие в публичното пространство.

Право да бъдат предложени за участие в конкурса имат български журналисти, публицисти, писатели, учени и общественици, които през последните години имат редовни изяви в българските печатни и електронни медии и разработват значими за обществото, БСП и левицата проблеми.

Право да номинират кандидати за носители на наградата имат комисиите и съветите на НС на БСП, общинските/районните и областните съвети на БСП, ръководствата и творческите колективи на средства за масова информация, творчески организации и съюзи, изявени журналисти и публицисти.

За всеки номиниран за наградата до 19 юли 2019 г. в НС на БСП трябва да бъде изпратено на материален и електронен носител мотивирано предложение, придружено с биографична и  творческа справка за кандидата. Всички номинации ще бъдат разгледани от комисия на НС на БСП, в която са включени досегашни носители на наградата, председатели на творчески съюзи и представители на НС на БСП, главни редактори, директори и издатели на партийни медии. Предложението на комисията за определяне на носителя на наградата ще бъде внесено за утвърждаване в ИБ на НС на БСП до 23 юли 2019 г. Носителят за 2019 г. на Националната награда за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора“ ще бъде обявен на 27 юли 2019 г.по време на Националния събор „Бузлуджа `2019“.

За повече информация и справки за конкурса се обръщайте към сътрудниците на Съвета на НС на БСП по духовна сфера, култура и медии, София 1000, ул.„Позитано“ №20, на телефони 02/8107330 и 02/8107219. 

Документите с предложенията за номинираните се внасят на материален носител в отдел „Деловодство“ на НС на БСП и на електронен носител на е-mail  kulturaimedii@abv.bg до 19 юли 2019 г. включително.

2 юли 2019 г.                                                                             Изпълнително бюро                                                                                                                                                   на Националния съвет на БСП