Таско Ерменков спечели дело срещу Антон Тодоров

Юни 06, 2019 Новини БСП 0 793

6.06.2019

Съдът окончателно отхвърли жалбата на Антон Тодоров срещу народния представител от ПГ на ”БСП за България” Таско Ерменков. Тази жалба бе внесена от Антон Тодоров за  това, че от парламентарната трибуна Ерменков го е нарекъл "политически травестит".
Припомняме, че в края на миналата година Антон Тодоров заяви, че е осъдил Таско Ерменков за тези думи и че той щял да му плати 6 000 лв.
„Верен на собственото си разбиране за истина и в опит да манипулира общественото мнение, Тодоров  пропусна да съобщи, че това е решение само на първа инстанция и подлежи на обжалване”, коментира Ерменков.  Той допълни, че е обжалвал това решение на втора инстанция. „Второинстанционният съд, независимо от допълнителното твърдение на Антон Тодоров, че подобни изказвания са довели до подаване на оставката му като народен представител, отмени решението на първа инстанция и му присъди  да ми плати 1320 лв. разноски. Върховният касационен съд, със свое определение, не допусна за разглеждане касационното му обжалване на решението на второинстанционния съд. Това определение не подлежи на обжалване”, каза още Таско Ерменков.