Десетки жалби за нарушения пристигат в централата на БСП в първите часове на изборния ден

Май 26, 2019 Новини Избори 0 957

26.05.2019

За нарушения в първите часове на изборния ден сигнализират представители на "БСП за България" в цялата страна. Още в 09.00 ч., секретарят и зам.-председателят на СИК №83 в Русе са поискали членовете на секцията да подпишат черновата на протокола предварително, като единствено председателят на секцията, който е от квотата на левицата, е отказал, тъй като това е нарушение на ИК. 

Сигнал от различни партии, че кметският наместник на с. Церовец, общ. Иваново, обл. Русе, насочва жителите на селото да гласуват за ПП ГЕРБ е получен от членове на СИК №18 в селото.

За рекламни материали  на ДПС и ГЕРБ, поставени на по-малко от 50 м. от избирателните секции, в училище "Пенчо Славейков", в гр. Пловдив, сигнализират жители на р-н Източен.

За агитационни материали на ДПС, поставени на по-малко от 50 м. от изборното помещение, сигнализират от с. Радинград, обл. Разград.

Членове на СИК №80 в р-н Централен, в Пловдив, сигнализират, че член на комисията от квотата на ДПС дава указания на лица от ромски произход как да гласуват.