Масларова: Малката пица се оказа баничка

Правителството демонстрира надменност и непредсказуемост в управлението си

Правителството демонстрира надменност и непредсказуемост в управлението си. Това заяви днес народният представител от Коалиция за България Емилия Масларова, която бе в Сливен по покана на местната партийна организация. Малката пица се оказа баничка, допълни тя, визирайки недоброто управление на държавните пари. Приходите бяха намалени драстично, увеличи се размерът на непредвидените разходи, бюждетите на общините бяха орязани реално с 30 процента от 1 юли, каза още Масларова.

 

Според нея, социалното подпомагане трябва да бъде във вид на услуги, а не в даване на пари в кеш. „Трябва да има активни социални политики, каза още тя. Има нови 120 хиляди безработни, много работещи минаха на 4-часов работен ден, а социалният министър обещава да открива социални кухни. Хората с увреждания бяха лишени от безплатно пътуване с автобус, сега пътуват безплатно само с влак, а в страната има много райони, където такъв транспорт няма”.

 

Емилия Масларова сподели идеята си бишвите социални министри от предишни правителства да се съберат и заедно с финансовия министър да обсъдят как ще бъдат изразходвани средствата за непредвидени разходи в бюджета. Тези средства са в размер на 1,4 млрд. лв.