Цветелина Пенкова: Време е да си повярваме и да тръгнем към промяната

Май 18, 2019 Новини Избори 0 1350

18.05.2019 г.

"Време е да си повярваме и да тръгнем към промяната." Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" Цветелина Пенкова. Тя говори пред гражданите в Южния парк в София по време на събитието "Виж ме, аз съм с мама", организирано от Обединението на жените-социалистки към БСП - София с председател Таня Найденова. На него присъстваха още кандидатите за евродепутати Петър Витанов и проф. Мариела Модева, както и лидерът на БСП - София Калоян Паргов. "Тези избори са първата стъпка, която ние, българите, можем да направим към промяната. Да заявим, че имаме самочувствието и вярата да поемем по друг път, да сменим този модел на управление", каза Цветелина Пенкова. "Живяла съм дълги години в чужбина и зная за какво става въпрос. Натъжава ме фактът, че много българи, млади семейства, избират емигрантския живот. Също така знам, че всички тези българи биха избрали да останат тук, ако могат да получат нормални условия за достоен живот. Защото няма нищо по-хубаво от това- мама, татко, баба и дядо да са до теб и когато имаш нужда, да са ти опора. За жалост, средата в България не позволява на всички тези млади семейства да осигурят на децата си бъдещето, което заслужават. И ние трябва да се борим за промяна на тази среда. Трябва да повярваме, че България може да предложи повече на децата си. Ние можем да осъществим тази промяна. Тя ще тръгне от нас с победата на 26-и май, с номер 18", добави Цветелина Пенкова.

Проф. Мариела Модева, кандидат за евродепутат на левицата, добави, че подкрепата от хората ще е не само за социална Европа, но и за социална България. "За да може българските граждани, нашите деца да растат в едно общество, което показва грижа към тях, защото най-уязвими от социално изключване са семействата с един родител и многодетните семейства. И защото средствата, които получават, са направо смешни на фона на европейските. И заради това кандидатите в листата на "БСП за България" сме мотивирани да се борим за каузата "Хората в центъра на политиките", за една по-социална Европа. По този начин да започне и промяната в България. Нашият девиз е: "Справедливост сега!". "Не!" на насилието във всичките му форми, "Да!" на защитата на децата, на семействата, на изконните български ценности и, разбира се, на свещеното право на глас. Да го упражним на 26 май, с №18 в интегралната бюлетина", каза Мариела Модева.

"Изборите на 26-и май са важни не само за Европа, но и за нашата страна, град, дори квартал", заяви председателят

на БСП - София Калоян Паргов. "Време е за промяна, време е за справедливост сега", каза той.  "България има нужда от справедливи доходи, от качествено здравеопазване и образование, от достъпна среда за хората в неравностойно положение, от по-висок стандарт на живот. Нека да дадем енергия и надеждите си на нашите кандидати за представители в Европейския парламент! За да получат те шанса да се борят за справедливост - за нас и за нашите деца. Когато прекрачат прага на Европейския парламент да не забравят мисията, с която сме ги изпратили - преодоляване на неравенствата и справедливост сега. Нека на 26 май всички да упражним правото си на глас и да не позволяваме друг да определя бъдещето ни. Време е да сложим точка на това управление и да поставим началото на промяната в София и в България!", изтъкна Паргов.