Цветелина Пенкова в Дупница: Всеки е равноправен гражданин на ЕС и има право на достоен живот

Май 16, 2019 Новини Избори 0 991

Имаме за цел да върнем на българите самочувствието на европейски граждани

“Европейските средства не стигат до хората, инфраструктурата в малките населени места е занемарена и това трябва да се промени.” Това заяви в Дупница кандидатът за евродепутат от „БСП за България” Цветелина Пенкова, където тя се срещна с членове и симпатизанти на левицата. “Всеки един от нас е равноправен гражданин на Европейския съюз и има право на достоен живот. Това може да бъде постигнато само чрез прокарване на справедливи социални политики”, добави тя.
“Ние имаме за цел да върнем на българите самочувствието на европейски граждани и да фокусираме европейските политики върху социалните права, справедливостта и достойните възнаграждения”, каза още Пенкова. “Еднаквото минимално възнаграждение за еднакъв труд на територията на Европейския съюз е ключово за развиване и запазване на жизнеспособността на малките населени места и за възраждане на малкия и среден бизнес в България. Членството на България в ЕС предлага много възможности за социални политики и подпомагане на всеки един човек”, каза още тя. „Десните управления в ЕС доказаха, че не могат да задоволят нуждите на гражданите на държавите членки”, заяви Пенкова.
 
 На среща с гражданите на община Трекляно, кандидатът за евродепутат заяви, че ключови приоритети за общината са изграждане на КПП със Сърбия и обновяване на цялата пътна инфраструктура в региона. Пенкова обясни, че при прозрачно, честно и добросъвестно усвояване на европейски средства ще има пари, с които да се подобри инфраструктурата.
 
“Единственият начин да променим стандарта на живот в България е да сменим управлението в държавата, а първата стъпка са изборите на 26 май”, заключи Пенкова.