Христо Проданов : Моделът остава, който и министър да бъде сменен

Май 15, 2019 Новини Избори 0 787

15.05.2019

"Оставката на министър Румен Порожанов е заслужена, но закъсняла." Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов в интервю за радио Фокус. По думите му това е поредното доказателство за двойния аршин, с който мерят "моралистите"- управляващи. Той добави, че за тези две години, в които "Борисов 3" е на власт са сменени 9 министри, от тях – 7 с мотиви за корупция. Проданов каза още, че  емблемата на управлението е  корупцията. „Който и министър да бъде сменен, моделът продължава по същия начин, и той ще бъде такъв, докато ГЕРБ управляват”, каза още  зам.-председателят на ПГ на БСП.

Относно жалбата, подадена от левицата в ЦИК срещу  министър председателят Бойко Борисов за несъвместимостта на функциите му с тези на председател на предизборен щаб, Христо Проданов  коментира, че  не е нормално с държавни средства и ресурс Борисов да обикаля страната и да залива  обществото с уж големите му успехи, а в същото време постоянно да излизат корупционни скандали.

„БСП е единствената партия в България, която има ясна програма за европейските избори –„ Визия за Европа”. Европейската тематика за нас е изключително важна”, коментира Проданов. Той отново подчерта важните теми за БСП като ниските доходи, „Европа на две скорости” и двойните стандарти. „Ние първи предложихме уеднаквяването на минималната европейска заплата за целия Европейски съюз, която да бъде 60 процента от средната за страната”, заяви социалистът, като поясни, че за България минималната работна заплата трябва да стане около 800лв. Той подчерта, че в момента минималната заплата се формира по крайно непрозрачен начин. „БСП се стреми към първото място. Това ще бъде първа стъпка за сваляне на режима на Борисов от власт, който ни остави на последно място във всички класации”, коментира народният представител.Той  беше категоричен, че левицата е подготвена да управлява,

С приемането на „Визия за България” миналата година ясно и конкретно описахме нашите предложения в различните сектори. „Подаваме ръка на българските граждани, за да си подредим държавата”, каза още Проданов и уточни, че е нужен рестарт на процесите в България. „Откакто сме напуснали Народното събрание няма почти никаква законодателна дейност. Предполагам, че управляващите се притесняват да не объркат още нещо преди предстоящите избори”,заяви Христо Проданов, като изрази мнение, че след 26 май,в парламента процесът ще бъде по-динамичен.