Димитър Данчев: Битката на БСП е за справедливост

Май 10, 2019 Новини Избори 0 724

10.05.2019г.

 „Голямата битка на тези избори и на БСП е за справедливост. Всички имаме нужда от нея, но в България тя липсва. Затова евродепутатите от БСП ще търсят справедливост в сферите, в които България има да наваксва много”. Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България” Димитър Данчев на срещи с жители на градовете Трън и Брезник. Той добави, че социалистите ще търсят справедливост и по темата-върховенство на закона, но основната тема са доходите и бъдещото на младите хора.

Данчев обясни, че на всички срещи в страната хората поставят въпроси основно по вътрешнополитически теми. „За българите най-важни са доходите, здравеопазването, образованието, намирането на нормална работа, защото голяма част от хората в България живеят изключително бедно“, каза още кандидатът за евродепутат.

 Димитър Данчев отбеляза, че от Европа са дадени десетки милиарди левове, но от тези пари са се възползвали малцина, а голямата част от българското население продължава да живее в бедност. „Политиците и облагодетелстваните с тераси и апартаменти имат повече права от обикновените хора. Затова е необходимо да има справедливост сега“, категоричен бе Данчев.

 

Станислав Владимиров: България трябва да продължи по нов път

 

„Европейските избори са най-важните за България през последните 10 години, защото нещата, които се решават в Европейския парламент, засягат всички нас. Нужна ни е справедливост сега”, заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров. Той коментира, че колкото и да им се иска на ГЕРБ да омаловажат тези избори, след тях България ще продължи напред. „Страната ни трябва да продължи по нов път, защото това управление ни направи най-бедните, най-болните и най-необразованите в Европа.  Дебатът за доходите, справедливостта и равния шанс на всички българи трябва да бъде повдиган всеки ден”, каза още Владимиров. Народният представител добави, че не се съмнява, че на 26-и май, с №18 „БСП за България” ще победи и ще започне истинската промяна в България, за да може страната ни да заеме онова достойно място, което заслужава.

 

Преди срещите с жителите на Перник и Трън, Димитър Данчев, заедно с народните представители от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателят на ОБлС на БСП – Перник Валентин Петков и социалисти от Трън, отбелязаха 140-та годишнина от освобождението на Трънско и присъединяването му към Княжество България през 1879 г. Те положиха цветя на паметната плоча в с. Врабча на кап. Симо Соколов – идеолог и водач на борбите за присъединяването на Трън към България.

„Участието на българския народ в Руско-Турската Освободителната война далеч не се изчерпва с подвига на Опълчението и помощта на хората за руските войски", заяви пред присъстващите председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков. По думите му в разгара на войната, в Трънско, под ръководството на  капитан Симо Соколов, е обявено Трънското въстание. Според него трябва да се замислим- колко велик трябва да си, за да  организираш и поведеш хиляди въстаници в името на свободата на отечеството си.