Емил Георгиев: Корупцията с евросредствата е огромна, затова ни е нужна справедливост сега

Май 07, 2019 Новини Избори 0 763

От „БСП за България” не се страхуваме да застанем очи в очи с опонента си

„От „БСП за България” не се страхуваме да застанем очи в очи с опонента си”. Това заяви изпълнителният секретар на Федерация на потребителите и кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България” Емил Георгиев в ефира на bTV радио. В предаването „Важното, казано на глас” беше предвиден дебат между БСП, ГЕРБ и ДПС, но от ГЕРБ и ДПС отказаха участие.

„За мен каузата по опазване на околната среда е в неразривна връзка с каузата за защита на хората - на тяхното здраве”, каза той. Горгиев сподели, че е приел с удоволствие и гордост да бъде част от листата на „БСП за България”.

„Постъпиха с пакета „Макрон”, така както постъпиха с промените, свързани с двойния стандарт при храните”, изрази мнение Емил Георгиев. По думите му е бил задействан отново механизмът на силните и законът ще обслужва големите търговски фирми.  „Български фирми също си позволяват двоен стандарт при храните в различни вериги”, допълни той. По думите му има доказателства за това след проведени изследвания.

„Корупцията с евросредствата е огромна”, констатира кандидатът за евродепутат. „Затова казваме, че е нужна справедливост – сега”, уточни Георгиев. По думите му е необходим контрол върху разпределянето на евросредствата, равенство пред закона на всички и правосъдие за всеки. „Трябва да се гласува на 26 май, за да можем да се справим с този проблем”, заключи той.