Румен Гечев: Решението е на 26 май да бъде променена системата

Апр 25, 2019 Новини Избори 0 1324

Трябва да се върнем към социално справедлива Европа

„През последните седмици лъсна грабежът на управляващите." Това заяви народният представител и кандидат за евродепутат от "БСП за България"  Румен Гечев пред БСТВ. По думите му българските граждани имат пълно право за пълна информация за политиците, а изискванията към политиците навсякъде по света са много по-високи от тези в България.

Той изрази мнение, че ръководството на държавните институции в България трябва да бъде сменено с демократични механизми. „При тези факти, случващи се в България, щеше да има независими арести, свързани с демократични принципи. При недоказани доходи и 8 апартаменти – изумително е, че българските държавни институции се правят на безпомощни. С години няма резултат от тяхната работа“, изрази мнение Гечев.  „Хората губят вяра в държавните институции. Европейската комисия ни класира на първо място по корупция“, отбеляза социалистът. Той обърна внимание, че 60 на 100 от жалбите към държавните институции не намират своето продължение. „Решението е на 26 май да бъде променена системата“, категоричен бе проф. Румен Гечев.

„Ако решат избирателите, мисля, че мога да бъда полезен. През европейските политики, ще работим за България“, каза професор Гечев. Той констатира още, че ЕС се развива икономически бавно през последните 10 години, докато САЩ, Китай, Япония се развиват по-бързо.

„Не бива да се съгласяваме с Европа на няколко скорости и третиране на Южна Европа като втора ръка“, изрази мнение проф. Гечев. По думите му трябва да координираме предложенията си със страните, които имат сходни интереси. „Всички страни в ЕС трябва да бъдат равнопоставени. През Европа нещата трябва да се променят и в България“, каза той.  „Длъжни сме да върнем Европа в коловозите на Европа. Трябва да се върнем към социално справедлива Европа“, заключи проф. Гечев.