Калоян Паргов: Нова, справедлива и социална Европа е нашата цел

Апр 24, 2019 Новини Избори 0 997

24.04.2019

"Нашата цел е изграждане на нова, справедлива и социална Европа, която поставя в центъра си нуждите и стремежите на всеки гражданин, защитава демокрацията, създава равни възможности, постига социална сигурност, гарантира устойчиво развитие и инвестира в бъдещето. Това е модерният социализъм на 21-ви век". Думите са на лидера на БСП - София Калоян Паргов, който говори по време на представянето на листата на  "БСП за България" за евроизборите пред софийската общественост в Зала 3 на НДК.

"Дошло е време разделно, ако позволите да цитирам академик Антон Дончев. Дошло е време всеки да се определи дали е за "Справедливост сега" или е за запазването на днешното статукво", каза Калоян Паргов. Според него борбата няма да е нито лесна, нито лека.

Председателят на БСП - София каза на бъдещите евродепутати да не забравят, че политиката, която ще водят в Европейския парламент, трябва да е близо до проблемите и тревогите на обикновените хора. "България е сред държавите членки с най-остро изразено социално неравенство и е с изоставаща в развитието си икономика. А това трябва да се промени час по-скоро", заяви Калоян Паргов. Той изтъкна,  че изборният успех ще бъде победа за всички, които искат достоен живот в България. " Държава със солидарно общество в социален и справедлив Европейски съюз. Без двойни стандарти. Без две скорости", отбеляза Паргов.

Той заяви пред актива на БСП в София, че всички трябва да си дадат сметка за важността на изборите на 26 май. "Те са не просто важни, те са жизнено важни! Има смисъл да се гласува на тези избори, защото имат значение не само за Европа. Те ще дадат проекция и на бъдещето управление на България", каза Калоян Паргов. Според него в Европейския парламент трябва да изпратим достойни българи и професионалисти, които знаят какъв е националният интерес.