Русенци препълниха Пленарна зала на Община Русе за да се срещнат с Министър председателя на Република България Сергей Станишев

Русе: Русенци препълниха Пленарна зала на Община Русе в неделя, след обяд, за да се срещнат и чуят Министър председателя Сергей Станишев

Русе:

Русенци препълниха Пленарна зала на Община Русе в неделя, след обяд, за да се срещнат и чуят Министър председателя Сергей Станишев. Заедно с премиера в общоградската среща участва и Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Г-жа Масларова направи презентация на свършеното от воденото от нея министерство. 775 дни платен отпуск по майчинство; гледане на болно дете или близък като личен асистент, което да се води стаж;  по 238 лева ще се отпускат за деца с увреждания, корекции в пенсионната система; увеличение на пенсиите с 85 процента; двойно увеличение на минималната пенсия; даване на енергийни помощи на нуждаещи се; изпълнение на програми за заетост са част от постигнатото. Визията за "Работеща България" беше постигната, заключи г-жа Масларова.

Премиерът Станишев прогнозира по-ниска инфлация през 2009, съответно по-голяма реална стойност на заплатите. На земеделските производители ще бъдат дадени преки субсидии в размер на 1,2 милиарда евро,  а от държавния бюджет ще бъдат заделени за сектора 211 милиона лева, каза още той. Относно инвестиционния пакет на правителството г-н Станишев обясни, че предстои преглед на всички проекти и ще се прецени кои да се реализират, такива, за които има готовност. Премиерът сподели мнение против исканата промяна в Конституцията за провеждане на парламентарните и европейските избори в един ден. Той заяви, че по скоро трябва да се работи за ограничаване на негативните практики.