Младите в БСП избраха Варна, за да покажат първия брой на списанието си „Епизод”

Младежкото обединение в БСП избра Варна, за да представи първия брой на своето списание „Епизод"

Младежкото обединение в БСП избра Варна, за да представи първия брой на своето списание „Епизод". Пилотното издание е посветено на темата „Младите и политиката" и първите му читатели бяха участниците в седмото издание на традиционното Национално младежко изложение, част от годишната среща "Младежка заетост".  

Безработицата сред младите хора и необходимостта от стратегия за насърчаване на младежката заетост е друг важен акцент в броя. 

„Списанието ни няма да се затваря само в партийни и политически теми.  За нас то е врата, която отваряме към младите хора. Искаме да кажем на модерен език кои сме, какво работим и каква е каузата ни. Избрахме неслучайно първата си тема - Младите и политиката, защото последните изследвания показват, че професиите, свързани с държавно управление и политика са най-непопулярни сред младите. Длъжни сме да се противопоставим на тази тенденция. Не може да си позволим държавата ни да губи потенциала на цели поколения, които отказват да се ангажират с управлението на страната", заяви председателят на Младежкото обединение /МО/ в БСП Явор Гечев.

 „Епизод" представя и един от най-важните проекти на младите в БСП за 2010г. - Бяла книга на българските общини. За амбициозната инициатива, която от малка идея на Младежкото обединение в БСП вече е голям проект на цялата партия, разказва заместник-председателят на Младежкото обединение Галина Асенова.  

Кои са другите инициативи и кампании на Младежкото обединение в БСП, както и какво правят колегите им социалисти в Европа ще научите от първия брой на списанието.

Специален гост на страниците му е дъщерята на легендарния Че - Алейда Гевара, която стана и първият почетен член на МО в БСП.

Нестандартен поглед към социалистическите символи е историята на световноизвестната песен „Bandera Rossa". Арт - зоната е допълнена и от репортаж от хитовата театрална постановка „Капиталът срещу Няма да платим" на Съни Сънински.