Иван Кръстев: Важни са лицата, но и политиките, които те ще защитават в ЕП

Апр 15, 2019 Новини Избори 0 827

15.04.2019

"Всички, които сме включени в листата на БСП за България, сме готови да отстояваме позициите и политиките, приети от партията". Това заяви кандидатът за евродепутат от левицата Иван Кръстев пред БТВ. Той добави, че  много се говори за лицата, включени в листите на партиите, но на заден план остава въпросът, какви политики и цели ще защитават те в ЕП. 

Иван Кръстев коментира, че въпросите, които поставя водачът на листата Елена Йончева, не се изчерпват във вътрешнополитически план. Той добави, че пример за това са трите извънредни комисии, създадени в този мандат на Европарламента и насочени срещу данъчните измами и прането на пари. Кръстев каза още, че целта им е да разследват проблеми от особена важност за всички държави членки на ЕС. "Дебатът за новия европейски прокурор също е насочен към защита на финансовите интереси на общността, борбата с корупцията и данъчните измами", коментира още социалистът. 

Относно Истанбулската конвенция, Иван Кръстев заяви, че нейни текстове поставят под съмнение ключови ценности. "БСП взе своето решение против конвенцията, но подкрепяме всички форми за борба с насилието над жени и домашното насилие", категоричен бе той. В тази връзка той посочи редицата законодателни инициативи за преодоляване на проблема, предложени от БСП.